Banda adeziva

 

Banda adeziva- Istoric

Banda adeziva este o banda acoperita de o substanta adeziva. Se prezinta in general sub forma de rola a carei fata externa este non adeziva. Banda adeziva este utilizata, in general, pentru a lipi obiecte intre ele sau pur si simplu pentru a acoperi un obiect cu un film protector.


Banda adeziva a fost inventata in 1925 de un american pe nume Dick Drew. Banda adeziva a fost utilizata intial in industria automobila sub numele de adeziv de mascare pentru a rezolva problemele de delimitare a culorilor in vopsirea caroseriilor. Cativa ani mai tarziu, banda adeziva de celuloza transparenta precum o cunoastem astazi, isi face aparitia. Banda adeziva transparenta si colanta pe o singura parte este desemnata sub termenul de Scotch.

 

 

Tipuri de banda adeziva

Inatech Concept comercializeaza mai multe tipuri de banda adeziva. Banda Adeziva sau Banda Scotch, Banda dublu adeziva, chiar si banda adeziva personalizata pana la 3 culori pentru diverse aplicatii : lipire, ambalare, asamblare, colmataj…. :

 

  • Banda adeziva transparenta Jhonson. Banda adeziva transparenta Jhonson, 48mm X 90y este de calitate superioara, si prezinta o foarte mare rezistenta. Acest tip de banda adeziva transparenta este folosita la ambalare industriala pe orice tip de carton sau hartie, pentru uz manual sau pe masini automate sau semiautomate.
  • Banda adeziva maro Jhonson: Banda adeziva 48mm X 90y Jhonson de culoare maro este o banda adeziva de calitate superioara, cu o rezistenta foarte buna. Banda adeziva maro Jhonson poate fi folosita pentru sigilarea oricarui tip de ambalaj din carton sau hartie. Banda adeziva Jhonson poate fi folosita manual sau pe masini automate / semiautomate.
  • Bandă adezivă din polietilenă de înaltă calitate. Rezistentă la apă, la intemperii si raze UV. Aceasta bandă adezivă din polietilenă poate fi folosită pentru repararea acoperişurilor şi/sau suprafeţelor de sticlă, plexiglas, policarbonat şi polietilenă. Bandă adezivă din polietilenă este rezistenta la soare, praf, apă sărată.
  • Banda mascare din hartie - 25mm x 50ml ; 50mm x 50ml. Aceasta banda mascare din hartie este rezistenta la temperaturi de pana la 60 grade C; Poate fi folosita pe majoritatea tipurilor de suprafete fara sa lase urme de adeziv;
  • Banda adeziva pe suport de aluminiu TESA, 50mm x 50ml. Este utilizeaza in special pentru izolatii termice, aria de folosinta a bandei adezive pe support de aluminiu cuprinzand: sigilari de conducte, mascari, reparatii, protectii ale diveritelor produse.